Soodapuhdistus eli hampaiden jauhepuhdistus

Soodapuhdistus suuhygienistipalvelu SmileStudiossa on tehokas keino saada hampaidesi pinnat ja hammasvälisi puhtaiksi värjäymistä, bakteerikertymistä ja biofilmistä eli plakista. Soodapuhdistuksessa suuhygienistimme suihkuttelee hampaasi veden- ja ilmanpaineen tehostamalla jauhesuihkulla.

Puhdistukseen tehon tuovan jauheen vuoksi alun perin natriumbikarbonaatilla tehty soodapuhdistus tunnetaan nykyisin myös hampaiden jauhepuhdistuksena. Kutsut tätä hoitoa sitten soodapuhdistukseksi tai jauhepuhdistukseksi, saat sillä miellyttävän puhtaat ja liukkaan tuntuiset hampaat, raikkaan hengityksen sekä kauniin kiiltävän hymyn!

HoitoKestoHinta
Soodapuhdistus30 min75 €

Soodapuhdistus on suun ongelmia ehkäisevää hammashoitoa

Soodapuhdistus on ennaltaehkäisevää hammashoitoa, joka puhdistaa hampaasi ja niiden välit tehokkaasti bakteereista ja niiden muodostamasta biofilmistä eli plakista. Meillä SmileStudiossa on käytössämme erilaisia jauheita, joilla soodapuhdistus voidaan tehdä useamman kerran vuodessa.

Soodapuhdistus sopiikin varsin hyvin tilanteeseen, jossa suusi kaipaa erityistä huolenpitoa eli esimerkiksi, jos ikenesi ovat sairastuneet parodontiitiksi kutsuttuun sairauteen ja sinulle on tärkeää pitää suusi tiptopkunnossa. Myös tilanteissa, joissa hampaidesi hoitaminen on hankaloitunut, saat soodapuhdistuksesta hyvää lisäapua ja -puhtautta – esimerkiksi oikomishoidon aikana.

Yleisesti voimmekin sanoa, että SmileStudion soodapuhdistus sopii kaikille, jotka haluavat pitää hampaistaan ja ikenistään hyvää huolta ja panostaa siihen, että oma suu pysyy kunnossa eikä ongelmia pääse kehittymään!

hampaiden puhdistaminen soodalla vie vain 10 minuuttia

Jotta soodan suihkuttelun puhdistava voima pääsee hampaissasi perille asti, on hampaidesi ja varsinkin hammasväliesi hyvä olla puhtaat hammaskivestä. Jos sinulla on tapana käydä hammashoidossa säännöllisesti ja tiedät suusi voivan hyvin, voit varata ajan pelkkään soodapuhdistukseen.

Soodapuhdistuksessa suuhygienistimme asettaa sinulle ensin suunaukipitäjän, joka kääntää huulesi hellästi sivuun hoidon tieltä. Soodalla puhdistaminen vie vain noin 10 minuuttia eikä tunnu sinulle kuin korkeintaan pienenä pistelynä. Kun puhdistus on valmis, viimeistelemme hoitosi tarpeen mukaan kevyellä fluorauksella, joka vähentää vihlontaa ja antaa täydentävää suojaa hampaillesi.

Koska suuhygienistimme saa soodapuhdistusta tehdessään hyvän käsityksen siitä, mitä suullesi kuuluu, hän osaa hoidon päätteeksi antaa juuri sinun hymyllesi sopivia kotihoidon ohjeita. Näin voit saada hymysi voimaan vieläkin paremmin!

Soodapuhdistus antaa hymyysi kiiltoa ja hehkua

Soodapuhdistus kirkastaa hymyäsi, vaikka kyseessä ei olekaan hampaita valkaiseva hoito. Tämä johtuu siitä, että esimerkiksi kahvin, teen ja mausteisten ruokien aiheuttamat tummentumat ja värjäymät irtoavat hampaidesi ulkopinnoilta soodan puhdistavan vaikutuksen ansiosta.

Jotta hampaasi eivät saisi pintoihinsa uusia värjäymiä, kannattaa sinun välttää värjääviä ruokia ja juomia sekä tupakkatuotteita noin kolmen tunnin ajan soodapuhdistuksen jälkeen. Veden juomiselle ei ole esteitä.

Kehotuksemme välttää värjäävien tuotteiden käyttöä soodapuhdistuksen jälkeen johtuu siitä, että soodapuhdistus suihkuttelee hampaidesi pinnoilta myös niin sanottujen hyvien bakteerien kerroksen eli pellikkelin. Pellikkeli muodostuu itsestään uudelleen kolmen tunnin kuluttua, jolloin värjäymät eivät enää tartu kiiltävään hymyysi yhtä helposti.

Jos kaipaat hymyysi lisää hehkua, kiiltoa ja sen alkuperäisen kauniin sävyn palautusta, varaa aikasi soodapuhdistukseen SmileStudioon Porissa ja Raumalla!