Hampaiden puhdistus

Suun terveystarkastus

Suuhygienistin suorittamassa suun terveystarkastuksessa tutkitaan suun yleistila. Terveystarkastus sisältää suun limakalvojen ja kiinnityskudosten terveydentilan arvioinnin, mahdollisen korjaavan hoidon tarpeen kartoituksen, hampaiden värianalyysin sekä henkilökohtaisen suunhoidon opastuksen.

Fluorikäsittely

Fluorikäsittelyllä vähennetään yliherkkyyttä paljastuneilla hammaskauloilla ja hammaskruunujen reunoilla. Lisäksi fluorilla ehkäistään hampaan kiilteen tuntoherkkyyttä ja reikiintymistä. Fluorikäsittelyn jälkeen on oltava syömättä 2 tuntia. Vihlovien hammaskaulojen käsittelyn voi toistaa mikäli vihlonta palaa.

Soodapuhdistus

Sisältää soodapuhdistuksen, kevyen fluorauksen, sekä itsehoidon ohjauksen. Soodapuhdistus on ennaltaehkäisevää hammashoitoa. Se on tehokas keino puhdistaa hampaiden ja hammasvälien pinnoilta värjäymiä ja plakkia. Hampaista tulee mielyttävän puhtaat ja kiiltävät. Soodapuhdistuksessa ei ole kyse hampaiden valkaisusta vaan niiden ulkopinnan puhdistuksesta. Soodapuhdistus voidaan tehdä useampia kertoja vuodessa. Soodapuhdistuksen jälkeen tulee välttää noin kolmen tunnin ajan värjääviä ruokia ja juomia sekä tupakkatuotteita.

Hampaiden tehopuhdistus

Sisältää hammaskiven sekä bakteeripeitteiden poiston, soodapuhdistuksen, tarvittaessa ientaskujen mittauksen ja fluorilakkauksen sekä henkilökohtaisen suunhoidon opastuksen. Hampaiden pinnat puhdistetaan ultraäänilaitteella ja mahdollisesti käsi-instrumentein hammaskivestä sekä biofilmistä (plakki), jonka jälkeen hampaan pinnat puhdistetaan ja kiillotetaan soodapesurilla.

Meillä on käytössä alan uusimmat ja hellävaraisimmat koneet ja laitteet, jotta hammaskiven poisto olisi mahdollisimman miellyttävää, eikä tuottaisi kipua.

Hammaskiven poistossa olisi hyvä käydä 1-2 kertaa vuodessa. Hampaiden tehopuhdistuksen yhteydessä on mahdollista kartoittaa hampaiden soveltuvuus laservalkaisuun ja keskustella valkaisuvaihtoehdoista.