Hampaan poisto Porissa

Herättääkö ajatus hampaan poistosta sinussa monenlaisia, myös ristiriitaisia tunteita? Yleensä tämä todella isoltakin tuntuva asia on todellisuudessa helposti hoidettavissa ja sinun ei tarvitse olla hätääntynyt tai peloissasi.

Hampaan poisto SmileStudion viihtyisällä Porin vastaanotolla sujuu osaavissa käsissämme turvallisesti ja hellävaraisesti.

Suhtaudumme ongelmaasi aina asian vaatimalla pieteetillä ja uskomme, että tulet kuulluksi sinulle vaativassa tilanteessa.

Toisinaan hampaan poisto voi tuntua myös helpotukselta ja voit jopa odottaa pääseväsi tähän toimenpiteeseen. Kaikille hampaan poisto ei ole niin kurjalta tuntuva ajatus, sillä moderni hammaslääketiede tarjoaa keinoja kivuttomaan ja sujuvaan hampaan poistoon sekä hammashoitotoimenpiteisiin ylipäätään.

Miten ehkäistä hampaan menetys?

Haitallisen bakteerimassan eli plakin päivittäin hyvin onnistuva puhdistaminen suusta ja hampaista on aina perusta hampaiden hyvinvoinnille. Toisinaan kuitenkin elämässäsi saattaa olla sellainen tilanne, mikä estää sinua pääsemään hyvään lopputulokseen.

Säännölliset hammashoitolakäynnit, esimerkiksi hammaslääkärin tarkastus ja suuhygienistin puhdistukset, ovat oleellinen osa onnistumistasi ja keino hallita suusi terveyttä. Kun käynnit ovat säännöllisiä säästyt ikäviltä yllätyksiltä.

Miksi hammas pitää poistaa?

Hampaan poisto on usein se viimeinen keino hoitaa suusi ja koko kehosi terveyttä.

Poistoon voi johtaa hampaan totaalinen reikiintyminen, mikä on onneksi harvinaista ja ehkäistävissä huolellisella hoidolla. Joskus hammas voi myös tapaturmaisesti haljeta, jos vaikka satut puraisemaan jotain kovaa ja hammas on ennestään runsaasti paikattu ja hauras. Jos halkeama ulottuu juureen saakka, on poisto melkeinpä ainoa vaihtoehto. Vanhat juurihoidot saattavat myös alkaa oireilla ja, ellei juurihoidon uusiminen onnistu, edessä on hampaan poisto.

Myös pitkälle edennyt ikenien tulehdus (parodontiitti), jossa hammasta ympäröivä luu ja kiinnityskudos häviävät, voi johtaa hampaiden poistoon.

Olipa poiston syy mikä tahansa, se on huolella harkittu ja sinun terveytesi parasta ajatellen tehty päätös.

Hampaan poiston jälkeen

Poiston jälkeen tunnet luultavasti helpotusta, kun toimenpide on ohi. Ehkä huomaat myös, että jännitit oikeastaan turhaan, sillä poisto hoituu yleensä nopeasti ja kivuttomasti osaavissa käsissä.

Puudutus vie tehokkaasti kivun tunteen pois, ja taitavan hammaslääkärin laittama puudutus itsessään korkeintaan hieman nipistää.

Hampaan poiston jälkeen on joitakin rajoituksia, jotka sinun on hyvä huomioida. Pari tuntia toimenpiteen jälkeen et saa laittaa suuhun mitään, eli syö hyvin ennen toimenpidettä. Vältä fyysistä rasitusta ja kuumaa ruokaa päivän ajan.

Tupakointi on yksi merkittävimmistä paranemista hidastavista tekijöistä, joten vältäthän sitä ainakin päivän ajan. Myös saunapäivää kannattaa siirtää myöhemmäksi.

Hammaslääkäri ohjeistaa sinua optimaaliseen kipulääkkeiden käyttöön, jos poistoalue tuntuu kipeältä ja jotta paraneminen käynnistyisi mahdollisimman pian.

Joka tapauksessa saat mukaasi tarkat hoito-ohjeet ennen kuin lähdet vastaanotolta ja voit aina ottaa yhteyttä meihin, mikäli jokin asia jää epäselväksi tai mietityttämään sinua.

Hampaan poisto ja sen jälkihoito sujuvat yhteistyössä kanssasi varmasti hienosti!